Neix l’Associació Area8, centre impulsor de la reindustrialització digital

Neix l’Associació Area8, centre impulsor de la reindustrialització digital

  • L’Associació Empresarial Pedrosa impulsa la nova entitat amb l’objectiu de donar la cobertura necessària al projecte are@8.
  • Els tres grans eixos vertebrals de l’entitat són la connectivitat, l’energia i la sostenibilitat.

L’Associació Empresarial Pedrosa (AEPe), impulsora del projecte àre@8, que és un dels principals clústers d’infraestructura tecnològica de l’Estat, ha presentat aquest matí la nova associació Area8. Aquesta entitat té com a objectiu impulsar un projecte sostenible i socialment responsable i desenvolupar les potencialitats de la Indústria 4.0, la impressió 3D i la Mobilitat Urbana Connectada, a més de desplegar el 5G i liderar projectes transversals d’indústria 4.0 i la Transformació Digital de les pimes.

Area8 neix impulsada per tres grans eixos vertebrals basats en la connectivitat, l’energia i la sostenibilitat i busca dotar-se d’una eina estructural que li permeti sumar sinergies i ampliar el desenvolupament territorial de l’are@8, una zona de molt alta connectivitat on s’ubica la major concentració de data centers, cloud computing i big data.

Baltasar Pozuelo, president d’AEPe, soci fundador i promotor, ha destacat el gran valor territorial del projecte, que uneix port, aeroport, zona franca i polígons industrials per liderar la innovació a la indústria 4.0. A més, ha remarcat que aquest associació és “impulsora d’un entorn productiu empresarial i de desenvolupament econòmic i  tecnològic avançat, mediambientalment sostenible i socialment responsable, que traspassa els límits de l’àrea metropolitana de Barcelona per obrir-se a la nova indústria de la innovació”.

La indústria 4.0 és una revolució que transforma els processos productius, genera nous models de negoci i canvia la forma d’utilitzar la mà d’obra. Així ho ha afirmat Joaquim Ferrer, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, que ha reconegut la importància de tenir un sector privat àgil, eficient, que capti talent i lideri aquesta revolució 4.0. “Catalunya disposa d’elements estructurals que ens afavoreixen, gràcies a una base industrial sòlida i diversificada, un sector TIC molt potent i un entorn capdavanter en tecnologia”, ha remarcat el representant de la Generalitat.Per la seva banda, Lluís Gómez, comissionat de Promoció Econòmica, Empresa i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, ha destacat la importància de la col·laboració públic privada en aquest projecte, per seguir al capdavant de la revolució tecnològica i afrontar amb garanties els nous reptes que presenta la transformació industrial que es viu actualment. Tot i això, ha recordat que la tecnologia “ha d’anar acompanyada del factor humà per a fer-ne un ús que permeti millorar la qualitat de vida de la ciutadania, la mobilitat urbana i l’eficiència en l’àmbit sanitari i construeixi un món millor”. 

A l’acte de constitució han assistit representants de les empreses fundadores, empreses col·laboradores, administracions i consorcis membres. Entre les empreses signants hi ha Sertram, Genebre, Airpharm, Filmax, Banc Sabadell, Total Courier, Forcadell, United Trade de Bremen, Técnica de Fluidos, Andubay, Consorci de la Zona Franca i la pròpia AEPe.