Què és l’Hidrogen Renovable o Hidrogen Verd?

L’hidrogen és un element usat en molts processos industrials, però aquest es produeix a través de l’energia elèctrica i, per tant, causa tones de CO2 que van a l’atmosfera. De fet, és el responsable del 2% de les emissions mundials de CO2. En canvi, l’obtenció d’hidrogen a través d’energies renovables, com la solar, és totalment neta. A més, també és una solució de mobilitat perquè serveix de combustible i, fins i tot, permet emmagatzemar energia.

Sostenible

No emet gasos contaminants en el seu procés de producció.

 

Emmagatzemable i Transportable

Permet el seu ús en un moment psterior al de la seva producció.

 

Multifunció

S’utilitza com a eletricitat i com a combustible, tant per a la indústria, la mobilitat o les cases particulars.

Objectius del CH2R

El CH2R té com a objectiu identificar oportunitats per a desenvolupar tecnologies  d’hidrogen verd per al sector industrial, la mobilitat, l’acumulació d’energies i altres indústries pesants, així com oferir un mecanisme perquè proveïdors i operadors col·laborin i donar suport a projectes experimentals en aquest àmbit. Es vol fomentar la innovació tecnològica que propiciï el canvi de paradigma i, a l’hora, la creació d’oportunitats de negoci.

El CH2R neix de la mà de les associacions empresarials Area8 i Associació Empresarial Pedrosa (AEPe), que representen, directa o indirectament, més de 600 empreses, i amb l’aliança amb l’administració pública per crear sinèrgies que permetin desenvolupar projectes ambiciosos que situïn Barcelona i Catalunya a l’avantguarda de la Transició Ecològica.