La Nova Era ja és aquí

La cinquena generació de xarxes de telecomunicacions, el 5G, és una realitat que s’està expandint per tot el món. La Internet mòbil deixa pas a la Internet de les Coses massiva i hem d’estar preparats per a adaptar-nos a un món totalment ubic i connectat. La nova tecnologia 5G és una revolució pel que fa a la velocitat i al cost de les connexions, fet que suposa un canvi pels usuaris però, sobretot, per al mercat, que desenvoluparà nous aparells basats en la connectivitat i noves empreses i professionals de l’àrea de la tecnologia i les telecomunicacions.

 

En aquest entorn, l’Area8 es presenta com el nucli de la connectivitat del sud d’Europa, ja que allà es troba el punt on connecta el cable submarí que porta la xarxa troncal d’internet a terra ferma, concretament, a l’edifici Sertram. En aquest punt es va portar a terme la primera prova de 5G a Catalunya.

Desenvolupament econòmic i social del territori

Les companyies de processament de dades presents a la zona faciliten la connectivitat i l’emmagatzematge de dades virtuals que qualsevol empresa precisa actualment. Això atrau moltes companyies d’arreu del món per instal·lar-se a l’Area8 i afavoreix la digitalització de les existents, a més de crear nous llocs de feina i potenciar el talent.

 

La importància de l’àrea en la transformació digital suposa també un desenvolupament econòmic i social del territori, que ha vist com en els darrers anys han millorat les comunicacions, amb l’arribada del metro, i s’ha desenvolupat un projecte de transformació urbanística que convertirà la Marina del Prat Vermell en un dels barris més en auge de Barcelona.