La planta fotovoltaica de l’Area8 fa la seva primera reunió grupal

El president i el director d’Area8, Jordi Baiget i Baltasar Pozuelo, han reunit a representants de diverses empreses interessades en formar part del projecte d’una smart grid.

 

sdr

L’Associació Area8 ha establert les bases del seu projecte d’una planta fotovoltaica que pugui abastar les empreses de la zona del Port, Aeroport, Zona Franca i la confluència entre l’Hospitalet i Barcelona. L’objectiu és optimitzar la potència de les empreses i apostar per una xarxa d’energia distribuïda.

Per parlar d’aquest projecte, representants de diverses companyies del sector ha participat d’un dinar-col·loqui que ha servit per posar sobre la taula els reptes als que s’enfronten, així com les línies a seguir.

Un dels primers camps que s’ha de treballar és el legislatiu, degut que el marc legal actual ha d’evolucionar cap als nous models de producció i consum d’energia, que fugen del model centralitzat i posen a l’usuari en el centre.

Baltasar Pozuelo, director d’Area8, ha destacat la importància de la col·laboració entre els diferents agents: “La unió ens facilitarà projectes que van més enllà de l’autoconsum i que aglutinen tot l’Area8”.

A partir d’aquesta reunió, que ha servit per a presentar a tots els possibles actors del projecte, s’haurà de parlar amb cadascun dels interessats en participar per a traçar els passos a seguir.