Presentacion-del-Corredor-del-Hidrogeno-del-Ebro

Corredor de l’Hidrogen de l’Ebre


Som part d’aquest gran projecte entre comunitats que pretén promoure les iniciatives al voltant de l’hidrogen renovable que ja estan en marxa4/05/2022


S’ha presentat el Corredor de l’Hidrogen de l’Ebre, un metaprojecte que posarà en comunicació les diferents iniciatives que han aflorat al nord-est d’Espanya. Ens referim a Aragó, Catalunya, Navarra i el País Basc. Una nodrida representació institucional ha estat present en la posada de llarg davant dels mitjans i les empreses del sector. En aquest ecosistema del qual formem part, també trobem l’associació del Corredor Basc de l’Hidrogen (BH2C), ACCIÓ-Agència per a la Competitivitat de l’Empresa com a entitat responsable de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya (H2ValleyCat), la Fundació per al Desenvolupament de les Noves Tecnologies de l’Hidrogen a Aragó (Fundació Hidrogen Aragó) com a entitat responsable de la coordinació de la Vall de l’Hidrogen d’Aragó (Iniciativa GetHyGA), i l’Associació de la Indústria de Navarra (AIN) juntament amb la Societat de Desenvolupament de Navarra (SODENA) com a promotors de l’Agenda Navarra de l’Hidrogen Verd.

El Corredor de l’Hidrogen de l’Ebre s’ha creat per compartir informació, analitzar i estudiar actuacions per establir sinèrgies entre les iniciatives regionals, i també treballar per aprofitar oportunitats amb els nostres veïns francesos. Aquesta associació servirà per generar llocs de treball especialitzat, atraure inversions i innovació i crear riquesa dins la seva àrea dinfluència.

Es promouran accions a tots els àmbits de l’hidrogen verd, que són producció, transport, ús i emmagatzematge. L’objectiu de producció és de 0,4 GW per al 2025 -precisarà 1,5 GW d’energia renovable- i el 2030 1,5 GW -precisarà 6 GW d’energia renovable-. Part d’aquesta producció serà per a la producció de combustibles sintètics, metanol i amoníac; 250.000 tones anuals per al 2030.

L’hidrogen «a seques» es distribuirà també en una xarxa de 20 hidrogeneres/hidrolineres el 2025, infraestructura amb el quàdruple de punts el 2030. El que ens ho podrem exportar a França amb hidroductes. Així, el Corredor de l’Hidrogen de l’Ebre servirà perquè Espanya tingui un paper més rellevant en l’economia de l’hidrogen, una de les fites a assolir durant aquest segle.

Font: https://forococheselectricos.com/