Marc Gramunt, de GCT Plus: “La desinfecció serà la gran protagonista de la tornada a la normalitat”

El conseller delegat de GCT Plus, companyia membre d’Area8, ens explica quins seran els aspectes clau de la represa de l’activitat a les empreses.

 

Marc Gramunt, conseller Delegat de GCT Plus

La desescalada després del confinament per la crisi sanitària de la COVID-19 comença a ser una realitat i les empreses han d’estar ben preparades per a la tornada a l’activitat dels seus treballadors. La nova situació requereix de mesures extraordinàries en matèria d’higiene, per tal d’evitar possibles contagis, i a Area8 tenim un soci que ofereix a tots els membres de l’associació els seus serveis de desinfecció: l’empresa GCT Plus. El seu conseller delegat, Marc Gramunt, dóna les pistes de com serà la “nova normalitat”.

– Què canviarà a partir d’ara als protocols de neteja i desinfecció de les empreses?

Fonamentalment, l’assiduïtat. Cada companyia haurà de revisar les seves Avaluacions de Riscos i establir els protocols determinats, però el que serà comú a totes és que caldrà desinfectar més sovint del que es feia. Els virus es contagien a través del contacte físic entre persones o amb les superfícies que poden albergar els gèrmens, per tant, cal garantir la higiene, la pulcritud i la desinfecció que les instal·lacions precisen. La desinfecció serà una de les grans protagonistes de la tornada a la normalitat.

– Aquest esforç en la desinfecció es viurà a totes les escales, des de grans indústries a petits comerços. Com es pot gestionar?

A GCT som experts en neteges de grans volums, disposem d’un equip de 250 professionals que s’encarreguen i dels productes adients, per tant, estem preparats per a complir amb els requisits que les empreses ens demanin. En el negoci petit, caldrà establir els protocols necessaris i formar la gent que s’encarregui d’aquesta desinfecció.

– Una part important de la prevenció vindrà donada, en molts casos, pels equips de protecció dels treballadors.

La nostra divisió de roba laboral i EPIs (Equip de Protecció Individual) s’encarrega de proveir de tota la roba de treball i protecció que requereixi el protocol de cada empresa. Comptem amb un gran assessorament pel que fa a la roba de treball que ens permet adaptar-nos ràpidament a les noves necessitats.

– La formació serà important, també.

Totalment, els treballadors hauran de tenir una formació específica en el protocol de desinfecció necessari, igual que l’han de tenir en els altres riscos laborals, perquè tothom ha d’estar assabentat de les mesures que s’han de prendre, ja que són part implicada. Nosaltres fem aquesta formació específica del COVID adaptada a cada lloc de treball i a cada tipus d’indústria.

– Què oferiu als socis d’Area8 que necessitin dels vostres serveis?

Gràcies a l’associació podem arribar a les empreses de manera més propera i adaptar els nostres serveis a cada cas particular. Qualsevol soci d’Area8 que precisi del servei especialitzat de desinfecció, així com de la formació o de proveïment d’EPIs, ens pot contactar directament i estudiarem el seu cas per donar-li la resposta adaptada que necessita.