Les empreses d’Area8 demostren el seu compromís amb el desenvolupament sostenible

  • L’Area8 ha presentat el seu projecte d’instal·lació de plaques fotovoltaiques i termosolars a les empreses de l’Associació per desenvolupar un ecosistema sostenible amb energies netes i econòmiques.
  • Carlos Álvarez-Pereira, membre del Club de Roma, ha fet èmfasi en la situació d’emergència climàtica que viu el planeta i la necessitat de prendre decisions amb urgència.

L’Hospitalet de Llobregat, 29 d’octubre de 2019. Les empreses i institucions han de prendre mesures urgents en matèria de sostenibilitat per lluitar contra l’emergència climàtica en la que es troba el planeta. Així s’ha fet palès a la jornada “Reflexions del segle XXI: la transformació ecològica”, organitzada per l’associació empresarial Area8, per parlar del Desenvolupament Sostenible marcat en l’agenda 2030, els seus desafiaments i la seva posada en pràctica.

Carlos Álvarez-Pereira, fundador d’Innaxis i membre del Club de Roma, ha destacat que aquesta organització ha presentat un Pla d’Emergència Planetari que aborda la crisi climàtica i fa èmfasi en l’afectació sobre la biodiversitat i les desigualtats socials.  Segons l’enginyer, la clau del canvi de mentalitat rau en la necessitat d’apostar per l’ús d’energies renovables i que institucions i empreses “prenguin consciència, es mobilitzin i treballin conjuntament per canviar regulacions i buscar solucions en l’àmbit local”.

Jordi Baiget, exconseller d’Empresa i president d’Area8, ha assegurat que les empreses, com a actors principals d’un territori, han de prendre un paper actiu en el foment de la sostenibilitat ambiental i l’economia circular. Per això, considera primordial “trobar solucions compartides i projectes comuns que ajudin a fer que la sostenibilitat sigui una realitat a l’economia productiva”.

Plaques fotovoltaiques per desenvolupar un ecosistema sostenible

L’Area8 ha aprofitat la jornada per presentar els tres projectes en els que treballa actualment. Baiget ha remarcat la importància d’apostar per la instal·lació de plaques fotovoltaiques i termosolars a una àrea tancada de distribució i així crear una xarxa energètica compartida entre les empreses d’Area8. D’altra banda, Baltasar Pozuelo, director general de l’Associació, ha presentat Busup, un pla de mobilitat que ofereix un servei de rutes compartides pel transport dels treballadors de diferents companyies veïnes. Per últim, l’Area8 Talent Network és un pla de formació contínua que pretén millorar la capacitat i els recursos de les plantilles per assumir els reptes de l’era de la Industria 4.0.

En l’acte, presentat per Pere Navarro, delegat del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, també han participat  Rocío Ramírez, segona tinent d’alcalde de l’ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, Carlos Fernández, CEO de Filmax, Jordi Ortega, membre del Grup de Recerca de Canvi Climàtic i Sostenibilitat de la Universidad Carlos III i consultor expert en energia i canvi climàtic, i Jaume Lanaspa, patró de la Fundació La Caixa.