Les empreses catalanes estableixen les bases per a crear el Consorci per l’Hidrogen Verd

  • L’objectiu és crear un marc de col·laboració entre empreses per a desenvolupar tecnologies d’hidrogen verd.
  • Es vol posar Barcelona i Catalunya a l’avantguarda de la Transició Ecològica.

El teixit empresarial català ha decidit fer un pas endavant i apostar de manera conjunta per l’hidrogen verd, la tecnologia que estan escollint i defensen grans empreses i governs d’arreu del món. Aquest dimarts 28 de juliol s’ha celebrat una jornada virtual impulsada per l’associació empresarial Area8 per a exposar els objectius del consorci i la metodologia de treball que tindrà. A la sessió hi han assistit 45 representants d’empreses, entitats i administració pública interessats a formar part del consorci.
En aquesta reunió s’ha destacat la necessitat de treballar i investigar les possibilitats de l’opció verda de l’hidrogen, és a dir, de la seva obtenció a través d’energies renovables, com la solar i avaluar la seva multifuncionalitat per a accelerar la descarbonització.
Els objectius del consorci són identificar oportunitats per a desenvolupar tecnologies  d’hidrogen verd per al sector industrial, la mobilitat, l’acumulació d’energies i altres indústries pesants, així com oferir un mecanisme perquè proveïdors i operadors col·laborin. Es vol fomentar la innovació tecnològica que propiciï el canvi de paradigma i, alhora, la creació d’oportunitats de negoci.
Per a garantir un funcionament àgil, però ambiciós, del Consorci, es crearan diferents taules de treball, com ara la industrial, de transport i automoció, de generació distribuïda, d’emmagatzematge, la residencial o la de nínxols de mercat, tot i que aquesta estructura és flexible i s’adaptarà en funció de les demandes dels diferents actors implicats.
Després d’aquesta primera presa de contacte, els interessats estan emplaçats el 8 de setembre per a la constitució oficial del Consorci per l’Hidrogen Verd, que pretén posicionar Barcelona i Catalunya a l’avantguarda de la Transició Ecològica.