L’Econòmic recull la creació del Consorci per l’Hidrogen Verd

El diari L’Econòmic ha publicat la notícia de la creació del Consorci per l’Hidrogen Verd (CH2V), informant dels objectius amb què neix i la manera en què es vol treballar per aconseguir-los.

L’Hidrogen Verd és la tecnologia del futur gràcies als seus múltiples usos i les emissions zero que produeix la seva obtenció, per això empreses i governs d’arreu del món estan impulsant projectes basats en aquesta tecnologia que els permetin situar-se al capdavant de la transformació ecològica. En aquesta cursa hi volen participar les empreses catalanes, que han decidit crear el Consorci de l’Hidrogen Verd (CH2V), un grup de treball que té com a objectiu identificar oportunitats per a desenvolupar tecnologies  d’hidrogen verd per al sector industrial, la mobilitat, l’acumulació d’energies i altres indústries pesants, així com oferir un mecanisme perquè proveïdors i operadors col·laborin i donar suport a projectes experimentals en aquest àmbit. Es vol fomentar la innovació tecnològica que propiciï el canvi de paradigma i, alhora, la creació d’oportunitats de negoci.
El CH2V neix de la mà de les associacions empresarials Area8 i Associació Empresarial Pedrosa (AEPe), que representen, directa o indirectament, més de 600 empreses, i busca aliar-se amb l’administració pública per crear sinergies que permetin desenvolupar projectes ambiciosos que situin Barcelona i Catalunya a l’avantguarda de la Transició Ecològica.
En la darrera reunió informativa sobre el CH2V, celebrada de manera virtual el 8 de setembre, s’ha presentat la Junta de Govern del consorci, formada per Jordi Ortega, Master Business & Climate Change, com a director; Olivier Sage, Energy & Sustenability Consultant, com a vicedirector executiu; Helena Royes, fundadora i directora de La Plataforma, com a vicedirectora de comunicació i Baltasar Pozuelo, director d’Area8, com a secretari general. Aquest equip haurà de ser ratificat a l’Assemblea General d’Area8 d’aquest mes de setembre.
En aquesta sessió, a la que han assitit més de 40 representants d’empreses, entitats i administració pública interessats a formar part del CH2V, s’ha informat de les diferents àrees en les que es dividirà el grup per treballar-hi amb els interessats de cada sector: mobilitat, power to gas, acumulació, xarxes de distribució i hidrogeneres, combustibles i desenvolupament tecnològic.
Els participants han mostrat el seu interès pels projectes potencials a desenvolupar i han exposat exemples d’altres iniciatives destacades, com els camions zero emissions a hidrogen de la firma nordamerinana Nikola, així com les moltes possibilitats per explotar a Europa i Catalunya. En aquest sentit, el CH2V serveix per analitzar i estudiar projectes incipients de diferents empreses i donar el suport necessari per a portar-los a terme, buscant financiació a través de l’entorn i l’administració, gràcies a les aliances creades amb les empreses associades, els ajuntaments, les àrees metropolitanes, les diputacions, els ministeris, etc. i als fons europeus disponibles.