IESE i BCL organitzen una jornada sobre el transport logístic a Catalunya

L’IESE Public-Private Sector Research Center i el BCL organitzen la II Conferència de l’International Economic Forum in Logistics el proper 19 de movembre. En aquesta edició, el títol de la jornada serà “Urban tolls & logistics last mile”. L’acte serà un Side-Event del SMART CITY EXPO WORLD CONGRESS, que se celebra a la Fira de Barcelona Gran Via.

En la Conferència es presentarà el resultat de l’estudi Mapa del transport logístic a Catalunya escrit per IESE Business School en col·laboració amb el Fòrum Econòmic Internacional en Logística (IEFL), el grup d’experts del Centre Logístic de Barcelona (BCL). A més, hi haurà una taula rodona per a discutir sobre els efectes del peatge urbà en la distribució de l’última milla a les ciutats.

En la primera part de la conferència, es mostraran els resultats obtinguts en un model avançat d’anàlisi per a la logística catalana pel que fa a segment de carretera, el nivell de desagregació més baix possible. Per a això, s’han utilitzat noves metodologies basades en Big Data o anàlisis de xarxes complexes, entre altres. Sobre la base d’aquest nou enfocament, es poden analitzar com es mouen les mercaderies dins, fora i al voltant de Catalunya en el nivell més detallat. L’anàlisi inclou també dades detallades sobre infraestructures estratègiques com a ports i aeroports.

En la segona part de la conferència, es discutirà sobre el nou escenari per a les empreses de transport i logística quan les ciutats introdueixen un peatge urbà. L’objectiu del peatge urbà és limitar el nombre d’automòbils en el centre de les ciutats per a reduir la congestió del trànsit i, per tant, reduir les emissions. Segons l’Agència Europea del Medi Ambient, la mala qualitat de l’aire va causar 412,000 morts prematures a Europa en 2016.

Aquesta mesura, ja implementada en ciutats com Estocolm, Londres, Milà o Göteborg, té importants efectes secundaris en el sector logístic i és d’interès per als actors logístics analitzar l’evolució de les experiències anteriors.

De Barcelona, martes 19 º de noviembre de 2019

Evento paralelo Smart City Expo World Congress

Sala 1.4

Per a més informació i inscripcions: IEFL@iese.edu