Baltasar Pozuelo reivindica l’humanització de les empreses en el webinar sobre els ODS

El director general d’Area8 ha participat en la jornada virtual organitzada per COCEMFE.

Els 17 Objectius de Desenvolupament sostenible han estat objecte de debat de la jornada virtual organitzada per COCEMFE aquest dijous 18 de juny. En la sessió titulada “Objectius de Desenvolupament Sostenible a las associacions, ajuntaments i empreses” han participat, entre molts altres, Baltasar Pozuelo, director general d’Area8; Pere Navarro, delegat del Consorci de la Zona Franca de Barcelona; Nuria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i representants d’associacions i administració.
La jornada ha girat entorn a les aliances que cal establir per tal d’implantar els ODS de l’Agenda 2030 de l’ONU a totes les esferes, especialment després de les incerteses i dificultats que suposa l’actual situació generada per la COVID-19. En aquest sentit, la presidenta de COCEMFE Barcelona, Montserrat Pallarès, ha declarat que “quan es van plantejar els ODS no es van preveure situacions com aquesta, una emergència a escala global que ens trastornaria a tots”.
Tot i que s’està treballant, queda clar que hi ha molta feina a fer per tal d’acomplir amb els ODS. I en aquesta tasca l’empresa té un paper molt destacat, com ha ressaltat Baltasar Pozuelo, director general d’Area8: “Hem d’anar cada vegada a empreses més humanes, socialment responsables, la solidaritat amb el nostre entorn és imprescindible”. Pozuelo ha apostat per establir connexions entre tots els sectors per tal de mirar al futur de manera col·lectiva i crear un territori conjunt que sigui socialment sostenible i responsable, com persegueix Area8.
Pere Navarro, delegat del CZFB, també ha defensat la idea d’Area8: “Volem que el polígon industrial deixi de ser gris i passi a ser part de la ciutat de manera que la gent se senti més còmoda amb ell”. “Les aliances són molt importants per a dissenyar el present i el futur”, ha afegit.
En aquesta nova realitat, toca reinventar-se també per a poder seguir complint amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, per adaptar-nos al nou món sense oblidar que anem en busca d’un món, en paraules de Baltasar Pozuelo: “més inclusiu i més femení”.